Ex interiors

Visie

HET BUREAU

Ex Interiors is in 1994 opgericht door interieurarchitect Odette Ex. Sindsdien is het bureau uitgegroeid tot een vooraanstaand, internationaal opererend interieurarchitectenbureau waar met passie voor het vak aan complexe opdrachten wordt gewerkt. Ex Interiors is een gedreven, persoonlijk en professioneel bureau met een geheel eigen handschrift. Ruimtelijkheid en harmonie gekoppeld aan de menselijke maat, zijn essentiële waarden voor ieder ontwerp.

Het bureau streeft naar inspirerende en leefbare ruimtes, waar het welbevinden van de gebruiker altijd voorop staat. Door het toepassen van eerlijke, duurzame materialen en een verfijnd kleurgebruik, creëert Ex Interiors ruimtes met een sterke tactiliteit die ontsnappen aan de vluchtigheid van de tijd.

Het bureau heeft ervaring met het ontwerpen voor nieuwbouwprojecten, restauraties en renovaties en werkt voor een gevarieerde groep opdrachtgevers verdeeld over de disciplines Duurzaamhied, Gezondheidszorg, Onderwijs, Bedrijven, Het Nieuwe werken, Retail, Horeca en Particulieren.

 

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is integraal onderdeel van de visie van Ex Interiors. Om op dit gebied voorloper te zijn en te blijven, is Ex Lab opgericht. Onderzoek naar thema’s als dematerialisering, het gebruik van lokale materialen, reductie van schadelijke emissies, een gezond binnenklimaat, hergebruik en flexibiliteit houden het bureau scherp en actueel. Projecten als  TNT Centre Hoofddorp - één van de duurzaamste interieurs Europa - en de Triodos Bank tonen dit.

De inzet van Ex Interiors ten behoeve van het duurzame interieur werd beloond met een nominatie voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2014.

 

HET NIEUWE WERKEN

Het Nieuwe Werken is synoniem aan een bredere bewustwording. Het gaat over eigen keuzes maken en over samenwerking. Maar ook over connectiviteit, creativiteit, anders denken en innovatie. Ex Interiors denkt vooruit en ontwerpt omgevingen waarin men slimmer kan werken, waar nieuwe vormen van samenwerken mogelijk zijn, waar werknemers elkaar weer kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor dromen. Het Nieuwe Werken raakt de gehele organisatie en vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Het vereist het besef hoe we efficiënter en duurzamer met onze mensen, tijd, gebouwen en omgeving om kunnen gaan.

button