Ex interiors

Swung House

Meer informatie

Project Swung House
Locatie Den Haag
Opleverdatum september 2010
Opdrachtgever Marinel van de Velde
Oppervlakte 1035 m2

Swung House = Het Nieuwe Werken

Swung House is gerealiseerd direct aan de A12, naast treinstation Den Haag Ypenburg en telt drie verdiepingen en er zijn werkplekken beschikbaar in diverse vormen, zowel voor individuele werkers als voor groepen. Er zijn flexibele werkplekken, coachplekken, vergader of brainstormruimtes en er is biologische catering aanwezig. Swung House onderscheidt zich door een actieve rol te vervullen in het leggen van contact tussen de verschillende professionals. Hierdoor ontstaan nieuwe vormen van samenwerking.

Van pilot naar realisatie

Marinel van de Velde (initiatiefneemster en eigenaresse van Swung Management) kwam bij Ex Interiors nog voor ze een gebouw had. Ze vroeg ons om haar plannen te vertalen naar een interieurontwerp. Eerst hebben we samen haar ideeën verder ontwikkeld. Flexibiliteit, openheid, verbinden en duurzaamheid moesten allemaal een plek krijgen. Het was een intensieve samenwerking.

Toen in april 2010 een geschikt kantoorpand werd gevonden werd plotseling alles heel concreet en kwam het proces in een enorme stroomversnelling. Keuzes moesten snel gemaakt worden, want het was belangrijk dat Swung House snel open kon. In een zeer korte bouwtijd en met een beperkt budget is het interieur verwezenlijkt. Dankzij de grondige voorbereiding verliep dat soepel.

De transparantie in het gebouw, gevels van glas, open trap en vide, is door versterkt in het interieurontwerp, door aan het wit van het gebouw een natuurlijk kleurenpalet van fris zachtblauw en warm grijsgroen toe te voegen.

Kleuren zijn sterk sfeerbepalend. Het lichte blauw geeft een gevoel van ruimte en de grijsgroene kleur brengt intensiteit zonder dat het schreeuwerig wordt. Ook het meubilair is in deze kleuren uitgevoerd. De sfeer is daardoor heel persoonlijk en toch open met ruimte voor ieders stijl. Op een aantal plekken ligt op de gietvloeren een speciaal door ons ontworpen ‘Perzisch tapijt’. Dit benadrukt de intimiteit van een zitmeubel voor informeel overleg en geeft een huiselijke sfeer. Heel uitlopende mensen moeten zich thuis voelen in Swung House. Daar is in dit interieurontwerp goed invulling aan gegeven. Een ander belangrijk concept van Swung House is de duurzaamheid als levensvisie. Zo is de lunch biologisch, maar ook in de materiaalkeuze speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Het was één van de redenen van Marinel van de Velde om voor Ex Interiors te kiezen. Duurzaamheid betekend in de eerste plaats kiezen voor verantwoorde materialen met de juiste emissies en keurmerken waardoor ze bijdragen aan een betere leefomgeving.

 Door te kiezen voor een verantwoord materiaal als OSB voor de balie en de boekenkast en datvervolgens niet af te werken worden twee vliegen in een klap geslagen; een duurzaam materiaal waarvan je de eigenschappen bewust gebruikt voor een mooier eindresultaat. Duurzaamheid is geen lege huls, het is een soort levensvisie, een bewustwording. Dat start bij hoe je eet, leeft en omgaat met je omgeving, zonder dat het dogmatisch moet zijn. Dat kost misschien meer omdat je kwaliteitsproducten wilt die langer meegaan, maar je kan ook kijken waar je op kan besparen. Je leert keuzes maken en dat maakt je extra creatief. Omdat we het vaste meubilair zelf hebben ontworpen, heb je volledig controle over het proces. Verder zijn de belangrijke meubels in goede kwaliteit ingekocht; de rest kan dan voor een klein budget worden meegenomen. Duurzaamheid doet een beroep op je eigen verantwoordelijkheid en sluit daardoor naadloos aan op het Nieuwe Werken.

Bekroond met de Telewerkaspectprijs

Swung House is in november 2010 bekroond met de Telewerkaspectprijs gericht op het Nieuwe Werken. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vernieuwend concept dat bijdraagt aan het bevorderen van Het Nieuwe Werken. Dit was een grote waardering voor een goed uitgewerkt initiatief. De jury prees Swung House als een echt ondernemershuis, waar plaats is voor de ‘thuiswerker’ en ZZP-er zonder kantoor, die toch een professionele werkomgeving zoeken om geconcentreerd te kunnen werken, klanten te ontvangen en te vergaderen.

Deze waardering geeft aan dat Ex Interiors in staat is een concept, een idee voor een organisatie om te zetten in een prijswinnend interieurontwerp. Waar vooral de klanten van Swung House profijt van hebben. Swung House is een favoriete plek waar mensen graag werken, netwerken en elkaar ontmoeten.

Het nieuwe werken bij SwungHouse

Swung House is een werk- en ontmoetingsplek waar mensen werken, netwerken en elkaar inspireren. Dit nieuwe concept, geheel gericht op het nieuwe werken, biedt professionals uit verschillende werkvelden een professionele werklocatie die zij kunnen huren voor korte of langere periode.

button