Ex interiors

INSIDE/ INSIDE - debat

Meer informatie

Project INSIDE/ INSIDE - debat
Locatie Material Xperience, Ahoy Rotterdam

Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. Het verzamelen van data over materialen is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Daarom introduceren wij samen met Dutch Green Building Council (DGBC) en NIBE een nieuw initiatief: INSIDE/INSIDE.

INSIDE/INSIDE wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Interieurarchitecten besparen tijd en geld, omdat het ontwerpen van een duurzaam interieur een stuk gemakkelijker wordt. Meer informatie over het platform vind je hier: https://www.dgbc.nl/interieur

Op 15 maart organiseren de initiatiefnemers Ex Interiors, Dutch Green Building Council (DGBC) en NIBE samen met de Founding Partners een debat over het belang van dit nieuwe platform tijdens de beurs Material Xperience. Registreer hier voor een gratis toegangskaart.

Datum:                        15 maart 2018

Tijd:                             13.00-14.00 uur

Locatie:                       Ahoy Rotterdam

Hoe milieuvriendelijk is jouw interieur?

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd.

button