Ex interiors

Achmea/Bos en Deckgebouw

Meer informatie

Project Achmea/Bos en Deckgebouw
Locatie Apeldoorn
Opleverdatum oplevering 2012
Opdrachtgever Achmea
Architect ADP Architecten
Oppervlakte 1e fase 48.016 m2/ 2e fase 45.430 m2

KANTOORGEBOUWEN

De AWC-visie vraagt om een gevarieerde en inspirerende werkomgeving, waarin medewerkers kunnen werken, maar vooral ook kunnen leven. De algemene ruimtelijkheid en het interieur vormen hier samen het antwoord op. Geen werkplekken meer in kamers, maar open en ruimtelijke plattegronden met bureauwerkplekken aan de raamzijdes gesitueerd en open zones voor informeel overleg en ontmoeting in de buurt van pantry’s. Overlegruimten en concentratiecellen completeren het geheel. Per afdeling zijn verschillende AWC-onderdelen verwerkt, o.a. individueel werken, concentreren, samenwerken, ontmoeten en inspireren, maar ook bellen en opslag/archivering. De werkplekken op de verdiepingen en afdelingen zijn zodanig gepositioneerd, dat iedereen via de horizontale panorama-ramen uitzicht heeft op het landschap, waarmee ‘werken in het groen’ weer vorm krijgt.

 

MATERIAAL EN KLEURENPLAN

De materialen en kleuren zijn dusdanig gekozen dat de ‘look and feel’ van de Veluwe ook hier voelbaar is. Er zijn rustige, aangename tinten toegepast, zoals oker, groen en bruin. De basis wordt gevormd door het tapijt dat over de verdiepingen in kleur verloopt van licht naar donker. Deze kleurtinten zijn doorgezet in de wanden van de kernen. Deze basis is aangevuld met accenten, zoals behang met decoratieve boommotieven, grote karpetten die speciaal voor dit project zijn ontwikkeld, een uniek verlichtingsplan met opvallende armaturen en een variëteit aan los meubilair.

 

Ex Interiors heeft in het ruimtelijke concept van ADP architecten een duurzaam beeld neergezet, in de vorm van een inspirerend interieur met een thuisgevoel. Het geheel straalt menselijkheid en warmte uit; een maatwerkpak voor de beoogde medewerkers.

 

Fotografie: Alexander van Berge

het nieuwe werken

In het Bos- en Deckgebouw met in totaal zo'n 1500 werkplekken hebben we de wensen volgens het HNW zodanig vertaald dat naast de functionele opstelling van bureau’s, er ruimte is voor informele overleg- en ontmoetingsplekken. Door een nauwkeurige afstemming van tinten, en materialen is een heel eigen sfeer gecreeerd.

button