Ex interiors

Enexis Den Bosch

Meer informatie

Project Enexis Den Bosch
Locatie Den Bosch
Opleverdatum 2013
Opdrachtgever Enexis
Oppervlakte 7700

In het nieuwe interieur van Enexis Den Bosch kan men slimmer werken. Er zijn activiteitengerelateerde, overwegend niet-persoonsgebonden werkplekken gecreëerd met daartussen veel ruimte voor ontmoeting. Hierdoor zijn nieuwe vormen van samenwerken mogelijk en is er ruimte voor dromen en innovatie.

De begane grond van het gebouw is ingericht als één groot ontmoetingsgebied. In dit gebied hangt een voelbare, energieke sfeer. De gebruiker wordt bij binnenkomst opgevangen door een gastvrouw. Centraal in het ontmoetingsgebied bevindt zich de ontvangstbalie. Samen met de nabijgelegen koffiebar vormt dit de hoofdader van het ontmoetingshart van Enexis Ben Bosch. Verder bevinden zich op entreeniveau vergaderruimten, een diversiteit aan multifunctionele plekken voor informeel overleg  en verschillende aanlandwerkplekken.

 Naast de ontvangstbalie bevindt zich een dynamisch vormgegeven, ronde trap die leidt naar de verdiepingen. Op de eerste verdieping bevindt zich het bedrijfsrestaurant en een aantal gesloten ruimtes voor overleg in klein comité. Het restaurant is multifunctioneel in gebruik. Het kent een variatie in zitstijlen. De gehele dag kan men hier werken en ontmoeten in een uitnodigend ingerichte omgeving. Ook buiten de lunchtijd fungeert het restaurant als ontmoetingsruimte met aanlandwerkplekken en heeft het een hoge verblijfskwaliteit.

Vanaf de eerste tot en met de zesde verdieping bevinden zich de werkvloeren. Voor een goede verticale verbinding tussen de vloeren heeft Ex Interiors op een centrale locatie een trap toegevoegd. De werkvloeren zijn open en herkenbaar vormgegeven. Ontmoeten, overleggen en samenwerken staan in het gebied rondom de trap centraal. Hier bevinden zich de facilitaire corner, de pantry met koffietafel en de open overleg- en samenwerkplekken (secundaire werkplekken).

Iedere werkvloer heeft een eigen kleurenpalet dat zichtbaar is in de meubelstoffen, vloerbedekking en wanden. Binnen deze differentie per verdieping heeft Ex Interiors samenhang gecreëerd door op een bovenliggende verdieping kleur te herhalen.

De werkvloeren hebben een diversiteit aan werk- en overlegplekken. De primaire werkplekken zijn vrij traditioneel qua opbouw. De secundaire werkplekken zijn zeer divers. De medewerkers kunnen individueel werken of overleggen aan een lange koffie tafel nabij de pantry, aanlanden in een werkcoupé voor twee personen, een video conference houden in een overlegcoupé voor zes personen, plaatsnemen in één van de loungezitjes, werken aan een hoge tafel, kiezen voor een brainstormruimte met krijtwanden of voor een gesloten overleg plek met actieve zit en op maat gemaakt, kleurrijk behang.

Op de zevende verdieping bevinden zich de grote vergaderruimten. De vergaderzalen hebben aan gangzijde transparante scheidingswanden. De comfortabele vergaderstoelen hebben een actieve zit. Op de vloer ligt een speciaal voor dit project ontworpen tapijt. Dit geeft de vergaderzalen een uitgesproken, maar verfijnde uitstraling en een permanent karakter. Samen met de aanwezigheid van alle benodigde audiovisuele middelen, de nabijheid van een koffiehoek en een buitenterras met prachtig uitzicht over de stad, zorgt dit op de zevende verdieping voor een inspirerend vergaderklimaat.

Ex Interiors heeft met bovenstaande ingegrepen voor Enexis Den Bosch een hoogwaardig, inspirerend interieur gecreëerd. Een karaktervolle werk-, ontmoetings- en vergaderomgeving die samenwerking stimuleert, nu én in de toekomst.

inspirerende werkomgeving

Enexis werkt in het nieuwe onderkomen in Den Bosch volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Met een plattegrond die ruimte biedt aan concentratie, overleg en ontmoeting en een samenspel van bijzondere kleuren en materialen transformeerde Ex Interiors een bestaand kantoor tot inspirerende werkomgeving.

button