Ex interiors

ALD Automotive

Meer informatie

Project ALD Automotive
Locatie Hoofddorp
Opleverdatum augustus 2014
Opdrachtgever ALD Automotive
Oppervlakte 2750 m2

Met een beperkt aantal ruimtelijke ingrepen transformeerde Ex Interiors het bestaande, standaard kantoorgebouw in een dynamische werkomgeving. De entree is verplaatst naar het midden van het bouwvolume. Gebruiker en bezoeker komen nu direct binnen in de kern van het kantoor waar op entreeniveau ontvangst, ontmoeten en beleven centraal staan.

 Links van de entree bevindt zich het Mobility Experience Centre dat Ex Interiors in samenwerking met Tinker Imagineers ontwierp. Hier toont ALD zijn mobiliteitsplan aan een mondiaal publiek. Eyecatcher is de AV carrousel waar middels de wisselwerking tussen beeld, geluid, licht en kleur een totaal beleving wordt neergezet waarin de toekomst van mobiliteit centraal staat.

In het verlengde van de entree bevinden zich de open vormgegeven ontvangstbalies, daarachter de opgang naar de werkvloeren en aan de rechterzijde de koffiehoek en het restaurant. Er hangt in dit ontmoetingsgebied een gastvrije, energieke sfeer die door de sprekende kleuren van de wanden, het plafond en door het toegepaste meubilair wordt versterkt.

Een tweede belangrijke ruimtelijke ingreep is de plaatsing van een met blauw jute omhulde doos waarin een bijzonder beleving is gecreëerd. Deze doos is centraal gesitueerd en snijdt door de drie bouwlagen. Een trap midden in de doos bevordert de interne ontmoeting en verbindt het ontmoetingsgebied op de begane grond met de twee boven liggende werkvloeren.

 De werkvloeren zijn ingedeeld in duidelijke zones. In het midden bevinden zich, in de doos, de verschillende typen gesloten overlegplekken. Deze hebben aan één zijde een volledig transparante wand. De tegenoverliggende wand is tot tweederde vanaf de grond voorzien van glas. Dit geeft een spannend perspectief naar de beleving buiten de doos, en andersom. Ook bevindt zich in de middenzone een pantry met hoge koffietafel. Dit is het ontmoetingpunt van de werkvloer. Aan de gevel zijn de permanente, individuele werkplekken gesitueerd. Deze krijgen veel daglicht en zijn volgens een streng ritme ingedeeld. Op de koppen van de werkvloer liggen concentratie werkplekken. Omdat de doos op de verdiepingen hier en daar verspringt ontstaat er binnen deze heldere indeling, dynamiek in het interieurbeeld.

 De uitgesproken kleuren van begane grond zijn op de werkvloeren voortgezet. Warm rood, blauw en paars vormen op de verdieping het palet. Deze kleuren zijn zichtbaar op de wanden en komen in verschillende gradaties terug in het speciaal voor dit project ontworpen tapijt. Het tapijt accentueert de locatie van de individuele werkplekken en legt de visuele relatie met de gesloten overlegplekken in de doos. Door de sprekende kleuren, het stapsgewijze kleurverloop en de variatie in patroon is het tapijt een krachtige pijler van het interieur. Het draagt bij aan het uitgesproken karakter van de verdiepingen.

Ex interiors heeft met deze ingrepen een grondige kwaliteitsverbetering doorgevoerd. Het bureau heeft een standaard kantoorinterieur in een standaard kantoorgebouw getransformeerd tot een inspirerende werkomgeving met mondiale allure die aansluit bij de ambities van ALD Automotive.

 

Fotografie Alexander van Berge

Mobiliteit, experience, verbinden, inspireren, ontmoeten en bewegen. Aan de hand van deze thema´s heeft  Ex Interiors een nieuw, bijzonder interieur gemaakt voor het hoofdkantoor, met Mobility Experience Centre, van ALD Automotive in Hoofddorp. Bezoekers kunnen via een AV carroussel van 19 schermen een 360 graden visuele ervaring ondergaan. Medewerkers krijgen activiteitgerelateerde werkplekken.

button