Ex interiors

Bestuursgebouw UU

Meer informatie

Project Bestuursgebouw UU
Locatie Heidelberglaan 8, De Uithof, Utrecht
Opleverdatum November 2014
Opdrachtgever Universiteit Utrecht

Het bestuursgebouw is een van de eerste gebouwen van de Universiteit Utrecht dat in de jaren tachtig op het Utrecht Science Park (de Uithof) in Utrecht een plek kreeg. Het gebouw heeft een heldere architectuur. In de loop der jaren is het eenduidige beeld echter door tal van aanpassingen onder gesneeuwd.

Ex Interiors heeft een grondige kwaliteitsverbetering doorgevoerd. Het heeft de architectonische basis in ere hersteld, zichtbaar gemaakt en als uitgangspunt voor het interieurontwerp genomen. Rust, eenvoud en soberheid voeren qua materialisering de boven toon. Aan deze basis is een palet van zachte, warme kleuren toegevoegd: licht blauw, zee groen en zacht roze, in een donkere en een lichte variant. Het meubilair is hedendaags, de diverse werk- en ontmoetingsgebieden zijn doordacht gesitueerd en het speciaal voor dit project ontworpen tapijt geeft het interieur een bijzonder karakter. Zo heeft Ex Interiors met respect voor het gebouw een warm en levendig interieur gecreëerd  waar bestaand en nieuw als vanzelfsprekend samensmelten.

In opdracht van de Universiteit Utrecht maakte Ex Interiors een ontwerp voor de herinrichting van de begane grond van het Bestuurgesbouw op de Uithof in Utrecht. Ondermeer het vergadercentrum, de ontmoetingsruimte, de verkeersruimte, de entree en de kantoorlocaties kregen een nieuwe uitstraling die past bij deze tijd en aansluit bij de opdrachtgever.

button