Ex interiors

De Knoop (pitch)

Meer informatie

Project de Knoop (pitch)
Locatie Utrecht
Opleverdatum 2015
Opdrachtgever RgD

Citaten uit de beoordeling mbt het interieur:

Het interieurbeeld is in de basis tijdloos van karakter. De werkomgeving is comfortabel. Trendgevoelige accenten geven de werkruimtes een hedendaagse sfeer. Het interieur, zowel in het werkgebied als in de semi-publieke ruimten van het gebouw, is bijzonder aansprekend en beantwoordt op overtuigende wijze aan de gewenste uitstraling.

Het interieur bestaat uit twee werelden: het beeldbepalende casco van de oude kazerne met de grove betonstructuur van plafonds en de karakteristieke kolommen en de meer zakelijke uitstraling van de uitbreiding. Materialen en kleuren ondersteunen en versterken de verschillende belevingswerelden. Bijvoorbeeld in de toepassing van blauw, grijs of wit gebeitste houten wanden tegen de kernen van de oudbouw en het veelvuldig toegepaste eikenfineer in het atrium en in het vergadercentrum. Waar comfort een accent krijgt zijn kleurrijke tapijten toegepast en comfortabele meubels, zoals in de lobby en stoffen zoals op de wanden van de kernen in het vergadercentrum. De menselijke maat en sfeerbeleving staan overal voorop. Op de werkvloer is een keuze mogelijk uit verschillende belevingssferen: frivool en speels, of gedragen en tijdloos, dan wel sereen en ontspannen. Deze sferen worden gecreëerd door materiaal, textuur en kleur en door de toepassing van bijzondere meubels en inrichtingselementen. Ook in het vergadercentrum is er een variëteit aan kleuren en inrichting, met veel hedendaags meubilair.

Het consortium Heijmans de Knoop io bestaande uit van Heijmans, Dam&partners, Hospitality Group, Okra, DGMR, AAFM, Zonneveld, Valstar Simonis, Twijnstra Gudde en Ex Interiors heeft de tweede plaats behaald in de omvangrijke pitch voor de herontwikkeling van Rijkskantoor de Knoop in Utrecht

button