Spring naar content

HvA Conradhuis Atrium
(aanbesteding)

‘Het ontwikkelen en 3D printen zou op kleine schaal zelfs in eigen beheer binnen de school kunnen gebeuren, zodat studenten letterlijk hun eigen leeromgeving naar hun hand kunnen zetten.’

De Amstelcampus is de open, multidisciplinaire stadscampus van de Hogeschool van Amsterdam dicht bij het centrum van Amsterdam. Een unieke plek waar studenten, medewerkers en stad elkaar ontmoeten. De HvA heeft vier campussen, waarvan de Amstelcampus de grootste is met 27.000 studenten en medewerkers. Er zijn en worden onderwijslocaties gerealiseerd voor vijf van de zeven faculteiten. Onderdeel van de ontwikkeling van de Amstelcampus is de realisatie van het Conradhuis. Het project Conradhuis betreft nieuwbouw op de kavel tussen Mauritskade, de Wibautstraat en de Swammerdamstaat.

Van de architect werd gevraagd om kennis, ervaring en vakinhoudelijke specialisme in te zetten en te komen tot een volledig voltooid en uitgewerkt T.O. (op basis van het reeds goedgekeurde D.O.-interieur van de verdiepingen) en een logisch en vernieuwend ontwerp van de begane grond.

De begane grond vormt het gezicht naar buiten voor Faculteit Techniek, waarbij het Atrium als een mooi entreeplein zal dienen en studenten campus breed welkom zijn. Wij willen het Atrium als vanzelfsprekend laten aansluiten bij het reeds vastgestelde DO voor de verdiepingen en tevens verbijzonderen zodat hier een eigen wereld ontstaat. Naar mate men zich verder het gebouw in begeeft, beweegt men vanuit een meer algemene ‘HvA-sfeer’ naar de wereld van FT.

OpdrachtgeverHvA/UvA
LocatieAmsterdam
Opleverdatum2017
Oppervlakte800 m2
AardNieuwbouw