Spring naar content

Achmea Campus

Vervolg tekst

 

Het Veluws groen loopt letterlijk het gebouw binnen.

Het middelpunt van de campus is het ontmoetingsgebouw. Dit ronde gebouw is dé openbare entree- en ontmoetingsplek voor medewerkers en externen, met een vergadercentrum en een restaurant voor 2000 medewerkers. In de entree van het ontmoetingsgebouw loopt het Veluws groen letterlijk het gebouw binnen in twee grote tuingebieden. Daartussen ligt de sculpturale entreebalie van beton waar bezoekers door een gastvrouw vriendelijk worden ontvangen. Op het bovenliggende niveau ligt trapsgewijs het restaurant. Dit is een grote ontmoetingsruimte met een uitgifte, een eigentijdse espressobar en een diversiteit aan werk- en overlegplekken. Hier kan geluncht en gewerkt worden en is het mogelijk een informeel overleg te organiseren. Voor formele lunchafspraken is een bar-brasserie ingericht waar men à la carte kan bestellen. Op het bovenste niveau is het vergadercentrum gesitueerd. Hier zijn 800 vergaderplaatsen beschikbaar voor overleg, presentaties en conference calls.

De kleuren en materialen van het interieur zijn, in lijn met het door ADP ontwikkelde concept, gezocht in de Veluwe zelf, met grijsgroen als basis en bruine, rode en gele kleuraccenten die verwijzen naar het bos, de bloemen en de zandgrond. Natuurlijke en tactiele materialen zoals betonlook en bezaagd eikenhout zijn toegepast in wanden en meubels. In het restaurant zijn wilgentakken ambachtelijk gevlochten als bekleding van de espressobar. Boven de tafels van het restaurant zweven opvallende rode armaturen. Het geheel voelt warm en uitnodigend aan.

 

Achmea Werkplek Concept

De opdrachtgever heeft voor haar organisatie op gebied van  Het Nieuwe Werken het ‘ Achmea Werkplek Concept’ (AWC) ontwikkeld. Dit houdt in: een eigentijdse, innovatieve invulling van het werkgeverschap, waarmee men talentvolle en ambitieuze medewerkers wil blijven aantrekken, behouden en ontwikkelen. Kernbegrippen van het AWC zijn: duurzaamheid, vertrouwen, respect en state of the art. Doelstelling is een werkklimaat te creëren, waarin je als medewerker met succes, plezier en in goede gezondheid kunt blijven werken en jezelf ontwikkelen. De campus geeft vorm aan deze ambitie met zijn verscheidenheid aan gebouwen, de diverse verbindingen met het landschap en de verschillende sferen in het interieur.