Spring naar content

Ex Interiors gaat voor vitaliteit, laten we het gewoon doen!

21 december 2020

2020 is bijna aan zijn einde maar het is zover!
Vol trots presenteren we jullie onze nieuwe website en logo.
Ontdek &Ex en onze drie pijlers EX INTERIORS, EX COLLECTION en EX INSPIRATION.

Toen wij allen dit jaar startten, hadden we niet kunnen bevroeden dat dit jaar voor iedereen zo’n enorme maatschappelijke & persoonlijke impact zou gaan krijgen en letterlijk alles op losse schroeven kwam te staan.

Ook bij Ex Interiors zijn er flarden van momenten aan ons voorbij gegaan waarbij het erop leek dat alles ging veranderen. Een ding is ons duidelijk geworden, dat wij als mens enorm flexibel zijn en in staat ons snel aan te passen aan nieuwe situaties en omstandigheden. En dat er nu een feestperiode aanbreekt waarin we elkaar nagenoeg niet kunnen ontmoeten, is meer dan uitzonderlijk.

Wat zouden wij graag met kerst buiten haardvuur willen aanmaken om stoofpotten eraan op te hangen en iedereen uit te nodigen om gewoon samen te zitten rond de pot met dekens en dikke truien aan, genietend van een goed glas rode wijn. En wat zou het heerlijk zijn om elkaar dan verhalen te vertellen, te lachen en te ontspannen. En te delen wat dit nou allemaal behelst en waar we eigenlijk naar toe aan het bewegen zijn.

De Corona-tijd laat ook ons vak maatschappelijk evalueren. Het vraagt ons ontwerpers om andere waardes zichtbaar te maken. Zo voelen wij ons langzaam ontpoppen tot interieur-activisten. Niet vanuit rebellie maar vanuit maatschappelijke gedrevenheid en liefde om de noodzaak tot daadwerkelijke verandering mee vorm te geven. Hierbij gaat het over de moed om ons ‘ego’ los te laten en de ‘vrouwelijke’ waardes terug te omarmen, systemen bloot te leggen en deze tastbaar durven te doorbreken. Interieurs, producten, belevingswerelden ontwerpen met een verhaal die mensen inspireren of waaraan ze zich willen verbinden of spiegelen. Sociale cohesie, social design en sociale innovatie zijn daarin de nieuwe kernbegrippen waarmee wij ons vak in holistische samenwerkingsverbanden mogen laden en voeden. Aan ons als ontwerpers de taak om het maatschappelijke krachtenveld waarin we werken & leven positief te ontmantelen en de balans te visualiseren tussen Tech & Touch, tussen de keuze of we verder gaan voor groei of kiezen voor (innerlijke) bloei en waarin circulariteit & biodiversiteit vanzelfsprekende uitgangspunten zijn en we onze verantwoordelijkheid daarin uitdragen.

Aangezien we deze kerstperiode nagenoeg zijn afgesloten van de vele verleidingen waar we continu aan worden blootgesteld, wensen wij iedereen vooral mooie wandelingen in de natuur toe. Als ‘de Corona’ ons één ding laat zien, is het belang om ons weer terug te verbinden met de natuur! De aarde en de natuur, zij geven in overvloed.

Met warme groet,
Team Ex