Spring naar content

Winnaar ‘Werkplek van de Toekomst’

24 september 2020

Winnaar ‘Werkplek van de Toekomst’!

Wij zijn enorm trots de winnaar te zijn van de ontwerpprijsvraag voor de ‘Werkplek van de Toekomst’ door Lensvelt en De Architect.

Ontwerp de Werkplek van de toekomst, dat was de centrale vraag in de door Lensvelt en de Architect uitgeschreven prijsvraag. Door de corona-crisis staat het kantoor ter discussie. Het belang van samenwerking, uitwisseling en onderlinge contacten staat echter recht overeind. Tegelijkertijd wordt massaal vanuit huis en onderweg gewerkt. Doel van de prijsvraag was om te komen tot gedurfde en praktische voorstellen voor de werkplek op kantoor, onderweg of thuis, op korte en lange termijn.

Uit vijf nominaties koos de jury onder leiding van Harm Tilman, Ex Interiors als winnaar.
De overige genomineerden waren: Duvels Sociale Ruimte door AWAA, Habitoor door Casper Schwartz, SHFT door Hollandse Nieuwe en Werkstation door JCAU. Gedurende de prijsuitreiking verbleven de vijf genomineerden op uitnodiging van De Architect & Lensvelt in hun eigen brugwachtershuisje van het Sweets Hotel in Amsterdam, terwijl de jury zich verzamelde aan de Herengracht. In een Zoom-bijeenkomst met de jury werd de winnaar bekendgemaakt.

 

“De jury toonde zich zeer onder de indruk van het innovatieve karakter van dit ontwerp. Het laat zien dat als je aan het werk bent, je tegelijkertijd frisse lucht kunt inademen of door de natuur kunt lopen. De werelden van de economie en de ecologie gaan elkaar zo versterken. Met als resultaat vitale omgevingen waarin het fijn is om te werken.”

 

Bekijk hier het filmpje van de prijsuitreiking: