Spring naar content

Nominatie Creative Hero Award – INSIDE/INSIDE platform

01 juni 2019

Nominatie Creative Hero Award – INSIDE/INSIDE platform

Als een van de initiatiefnemers van INSIDE/INSIDE is Odette Ex genomineerd voor de Creative Hero Award in de categorie, 1:1.000.000 Award (impact op landelijke schaal)

Odette Ex: “We worden overladen door duurzaamheidslabels, maar de crux is dat geen enkel label vertelt over de daadwerkelijke milieu-impact op het interieur, meent Odette Ex. Om de juiste keuzes in interieurs te kunnen maken, heeft ze samen met NIBE en Dutch Green Building Council INSIDE/INSIDE opgericht. Dit is hét online platform waar op een objectieve manier inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. In één overzicht is te zien welke impact een interieur heeft op het milieu en door welke onderdelen het wordt beïnvloed. INSIDE/INSIDE daagt uit om oude denkwijze los te laten en interieurs te creëren die ademen”.

Jury: ‘Odette is een visionaire ontwerper; ze was een van de eerste die vond dat duurzaamheid en circulariteit in interieurs belangrijk zijn. De nieuwe tool is een superoplossing met potentie. Het is goed dat ze haar kennis deelt en beschikbaar stelt.’