Spring naar content

EOSTA

Vervolg tekst

 

Initiatief, ontmoeting, co-creatie, samen het verschil maken staan centraal binnen Eosta. Alle werkplekken worden gepositioneerd rondom de kernactiviteit van het bedrijf: de trading floor die zich op de begane grond bevindt in een groot, ruim en licht atrium. Hier staan de medewerkers van de afdeling inkoop en verkoop in contact met de hele wereld om de complexe internationale handelsketens te regisseren. De tradingfloor wordt omgeven door diverse overleg-, ontmoetings- en huiskamerplekken, inclusief houtvuur openhaarden.

 

Onder aan de trap

Vanaf de trading floor draait een brede tribunetrap in een natuurlijke ronde vorm naar de 1e verdieping. Het grote atrium verbindt beide werkvloeren. De trap vormt het hart van de onderneming en faciliteert belangrijke ontmoetingsmomenten.

OAT Рonder aan de trap, zoals dat bij Eosta heet, bijvoorbeeld voor het dagelijkse 8 uur overleg waarin de laatste ontwikkelingen op wereldmarkt worden doorgenomen. Of als plek voor zeepkistmomenten, om successen te vieren, mensen in het zonnetje te zetten, jubilea te vieren. Tijdens deze momenten kunnen collega’s op de tribunetrap zitten, of over de reling van het atrium naar beneden kijken of zelfs gewoon op kantoor blijven zitten omdat OAT vanaf iedere plek in het kantoor zichtbaar is. Een groot glazen interactief projectiescherm, eveneens vanaf overal goed zichtbaar, faciliteert de informatievoorziening.

De werkkamers op de 1e verdieping worden allemaal rondom het atrium en de trading floor gesitueerd. Alle kantoorgevels zijn van glas, de deuren van de kamers staan meestal open, zodat alle medewerkers met elkaar in verbinding staan. De iepenhouten tribunetrap loopt over in de ronde organisch gevormde balustrade van de vide, deels bestaand uit iepenhouten latten en deels uit glas.

Op de 2e verdieping bevindt zich het restaurant. Hier komen medewerkers uit het kantoor en de loods samen om te lunchen. Aan het restaurant grenst een groot dakterras met daktuin, waar in de moestuinkruiden en kleine groenten voor het restaurant worden verbouwd. Ook zijn er plekken om buiten te lunchen of te overleggen.

Daarnaast zijn in het gebouw een aantal bijzondere voorzieningen opgenomen, zoals diverse open haarden, ruimtes voor powernaps, meditatie en ontspanning en een bibliotheek, wat illustreert dat Eosta een bijzondere werkgever is.