Spring naar content

Rijkskantoor de Knoop
(aanbesteding)

Rijkskantoor de Knoop wordt een plek waar ambtenaren van verschillende departementen door en naast elkaar werken in een toonaangevend gebouw. De service is hoogwaardig, de voorzieningen werken optimaal en het interieur is inspirerend. Een werk-, ontmoetings- en vergaderomgeving die samenwerking stimuleert.

Het interieur van de Knoop is daarom hoogwaardig, karaktervol, gastvrij en comfortabel. Het voelt als een hotellobby; als een plek met wereldse allure waar gebruikers elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het interieur van de Knoop reikt de hand, omarmt en ontzorgt. Het heeft een menselijke maat, een gezond werkklimaat en een sfeervolle beleving. De uitstraling van het gebouw en interieur, het werkplekconcept en de gastvrijheid zetten de Rijksoverheid neer als aantrekkelijke werkgever.

Het exterieur en interieur van De Knoop zijn integraal ontworpen. De diagonale belijning van de glazen gevel geeft Rijkskantoor de Knoop een duidelijke identiteit. Ten behoeve van het interieurontwerp is dit element verder uitgewerkt en geabstraheerd tot een patroon van diagonalen en driehoeken. Op een subtiele manier komt het, in verschillend materiaal en kleurstelling, terug in het interieur.

OpdrachtgeverRijksgebouwendienst
LocatieUtrecht
Opleverdatum2014
Oppervlakte30.000 m2
AardRenovatie
I.s.m.Heijmans, Dam&partners, Okra landschapsarchitecten, Hospitality Group, AAFM, DGMR, Zonneveld, Valstar-Simonis, Twijstra Gudde