Spring naar content

Tobiasschool
Amsterdam

‘Bij de uitwerking van het interieur is veel aandacht gestoken in de belevingswereld van de kinderen.’

Met RAU architecten en de zeer betrokken en gedreven gebruikers van de Tobiasschool is als vanzelfsprekend samengewerkt aan de renovatie en verbouwing van de Tobiasschool. Met geborgenheid en ontwikkeling van de leerling als uitgangspunt, is er een bijzonder interieurontwerp gerealiseerd waarin interieur en exterieur samen zijn gesmolten tot een geheel.

De vrije Tobiasschool is een kleinschalige school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet onderwijs, voor kinderen met een zorgindicatie. Het bijzondere interieur ondersteunt de ontwikkeling van het kind en is mede tot stand gekomen volgens het antroposofisch gedachtengoed.

OpdrachtgeverROC Amsterdam/Tobiasschool
LocatieAmsterdam
Opleverdatum2014
Oppervlakte3.500 m2
AardRenovatie, herinrichting
FunctieEntreebalie, overblijfhal, leslokalen, gangzones, personeelsruimte, kantoren
FasenVO, DO, TO, UI
I.s.m.Rau Architecten
FotografieAlexander van Berge, Marcel van der Burg