Spring naar content

NZA

Vervolg tekst

De vraag bij de Nederlandse Zorg Autoriteit in Utrecht tot een verbouwing van het kantoorpand kwam gelijktijdig met de pandemie. Meteen kwam er vanuit het bestuur een sterke visie dat we nooit meer ‘terug naar normaal’ zouden gaan en daarmee de opdracht het nieuwe kantoorpand klaar te smeden voor de toekomst.

Samenwerkingen
In een prachtige co-creatie met OOK architecten, Solved en de NZA zijn we op zoek gegaan naar een antwoord op deze nieuwe vraag. Wat gaan we nog op kantoor doen? Waarvoor komen we naar kantoor? Welke rol krijgt het thuis werken? Hoe faciliteren we dit? Welke werkplekstempels horen hierbij?

Meer dan alleen een werkplek
Het kantoorpand is ontworpen als community, een plek waar de medewerkers van NZA elkaar ontmoeten, samenwerken en naar toe komen omdat ze hier de optimale faciliteiten vinden die ze nodig hebben in hun werk. Afdelingen zijn klein gehouden en geclusterd met slechts enkele toegewezen plekken. Iedereen werkt flexibel en zoekt zijn plek naar gelang de activiteit.

De begane grond is een groot ontmoetingsgebied met restaurant en goede koffie. Er is een complete vergaderverdieping ingericht, een samenwerkvloer om agile te werken en een verdieping voor concentratie in de vorm van een bibliotheek. De reguliere werkvloeren zijn voorzien van open werkgebieden, gesloten ruimtes van éénpersoons teams ruimtes tot dialoogruimtes voor hybride overleg en persoonlijke gesprekken.

Levendige tapijten, royale beplanting en houten wandbekleding vormen de basis op elke verdieping en zorgen voor eenheid maar tevens door kleurgebruik ook voor diversiteit in het gebouw.