Spring naar content

ALD Automotiv

Vervolg tekst

 

Een belangrijke ruimtelijke ingreep in het bestaande gebouw is het openzagen van de verdiepingen geweest voor het plaatsen van een nieuw trappenhuis. Het trappenhuis verbindt alle 4 de verdiepingen met elkaar. Het is ook net iets uit het midden waardoor we de werkvloeren in duidelijke zones hebben kunnen indelen. In het midden, waar de trap uitkomt, staat een langgerekte kern, omkleed met jute en helder blauwe geverfd. Hierin bevinden zich de verschillende typen gesloten overlegplekken. Deze hebben aan één zijde een volledig transparante wand. De tegenoverliggende wand is tot tweederde vanaf de grond voorzien van glas. Dit geeft een spannend perspectief naar binnen en naar buiten. Aan de gevel zijn de permanente, individuele werkplekken gesitueerd. Deze krijgen veel daglicht en zijn volgens een streng ritme ingedeeld. Op de koppen van de werkvloer liggen de concentratie werkplekken.

De uitgesproken kleuren van begane grond zijn op de werkvloeren voortgezet. Warm rood, blauw en paars vormen op de verdieping het palet. Het speciaal voor dit project ontworpen tapijt accentueert de locatie van de individuele werkplekken en legt de visuele relatie met de gesloten overlegplekken in de doos. Door de sprekende kleuren, het stapsgewijze kleurverloop en de variatie in patroon is het tapijt een krachtige pijler van het interieur. Het draagt bij aan het uitgesproken karakter van de verdiepingen.

We hebben het standaard kantoorgebouw getransformeerd tot een inspirerende werkomgeving met mondiale allure die aansluit bij de ambities van ALD Automotive.