Spring naar content

Nedap Light Controls Groenlo

Vervolg tekst

 

De oude loods is volledig gestript en voorzien van een nieuw geïsoleerd dak, waarin tevens de ruimteakoestiek is opgenomen. Om extra overlegruimten te kunnen creëren is er aan de achterzijde een uitbouw ontworpen met grote transparante puien. Bestaande gevelopeningen zijn vergroot en op het dak zijn lichtkoepels geplaatst om het daglicht op de werkvloeren naar binnen te halen.

‘Nedap maakt licht beheersbaar en levert duurzame verlichtingsoplossingen die voldoen aan de behoeften van de gebruiker en een einde maken aan verspilling van energie en grondstoffen’. Het verlichtingsplan is daarom het belangrijkste uitgangspunt geweest in het ontwerp. In samenwerking met Studio Rublek zijn er boven het kantoorlandschap enkele unieke lichtlijnpatronen ontwikkeld. Nergens ter wereld is dit op deze schaal met dit systeem uitgevoerd. De fijne balans tussen speelsheid en uitstraling maakt dat de structuur duidelijk aanwezig is, zonder alle aandacht op te eisen.

Het ontmoetingsgebied en de koffiebar zijn het ankerpunt van het kantoor waar bezoekers worden verwelkomd en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten voor een kop koffie of een informeel overleg.
Door de koffiebar centraal tussen twee werkgebieden te plaatsen, is er een verbinding gelegd tussen twee afdelingen en hebben we ervoor gekozen om de frisse zakelijke uitstraling door te zetten.

Waar het strakke kantoorlandschap in uitstraling ondergeschikt is gemaakt aan de verlichting, heeft het ontmoetingsgebied juist een meer warme, uitstraling gekregen door de keuze van een eikenhouten vloer en marmerlook karpetten. De ontmoetingsnisjes, lange speelse banken in warme rode tinten, en verdiepingshoge gordijnen versterken samen met het vele groen de huiselijke sfeer. Ook op de werk- en vergaderboxen en tussen de werkplekken is groen geplaatst om zo het ‘buiten’ naar binnen te halen.

Deze transformatie heeft geresulteerd in een eigen uitstraling voor de marktgroep Light Controls, waar je direct bij binnenkomst letterlijk ziet waar zij voor staan.