Spring naar content

Het team

Odette Ex | Creatief directeur, eigenaresse

Odette Ex

Esmiralda Vendrig | Officemanager

Esmiralda Vendrig

Esmiralda werkt sinds april 2017 als officemanager op het bureau. Zij is het eerste aanspreekpunt voor opdrachtgevers en bezoekers. “Service with a personal touch & smile” is haar motto. Esmiralda is de spil binnen het team en weet wat er zowel binnen als buiten het bureau speelt. Ze zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en vindt het fijn om haar collega’s in het creatieve proces te ondersteunen. Esmiralda is verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken, administratie en social media. Zij is tevens de personal assistant van Odette.

Esmiralda is geïnteresseerd in mensen en hun persoonlijke verhaal. Haar passie voor interieur en styling is op jonge leeftijd begonnen. Zij houdt van eerlijke pure en natuurlijke producten en materialen. Haar inspiratie komt met name uit Frankrijk en Azië vanwege de cultuur, kunst, kleuren, stoffen, licht en geuren.

 

Favoriete ontwerpers van Esmiralda
Coco Chanel, Vincent van Duysen, Axel Vervoordt

Favoriete kunstenaar van Esmiralda
Yves Klein

Favoriete gebouwen van Esmiralda
Museum Voorlinden – Kraaijvanger Architects, Barcolona pavilion  – Ludwig Mies van der Rohe, Fondation Maeght – José Luis Sert

Inspirerende quote
” J’ai décidé d’être hereux parce ce que c’est bon pour la santé” – Voltaire

Mikel Keulards | Architect &
Interieurarchitect

Mikel Keulards

Mikel werkt sinds juli 2019 als interieurarchitect bij Ex Interiors. Als een van de ontwerpers op het bureau werkt hij aan diverse opdrachten en blijft hij vanaf de eerste creatieve schetsen tot aan de uitwerking en verfijning van het ontwerp betrokken. In dit proces werkt hij ontwerpen volledig in 3D uit om het vervolgens samen met de technisch ontwerpers te detailleren en te materialiseren. Naast ontwerper is Mikel tevens onze grafische ondersteuning voor publicaties en media.

Mikel is opgeleid als bouwkundig architect, maar heeft altijd een grote passie en ambitie gehad om het vak interieur eigen te maken. Zijn inspiratie komt uit uiteenlopende stijlen, maar het meest enthousiast wordt hij van heldere vormgeving en bijzondere combinaties van materialen en kleuren. Andere passies van Mikel zijn fotografie, reizen en heerlijk wegdromen bij muziek of een goed boek.

 

Mikels favoriete designermerken
Design House Stockholm, Warm Nordic en Muuto

Mikels favoriete grafisch ontwerper
Federico Babina

Mikels favoriete architecten
Zaha Hadid, Tadao Ando en Antoni Gaudi

Inspirerende quote
 “Art should comfort the disturbed & disturb the comfortable” – Cesar Cruz

Hetty Keiren | Projectleider & Interieurontwerper

Hetty Keiren

Hetty is in mei 2005 begonnen bij Ex Interiors als assistent interieurontwerper. In de jaren die volgde heeft zij zich ontwikkeld tot ontwerpend projectleider. Ze heeft aan tientallen projecten gewerkt en is met haar ervaring een waardevolle kracht. Binnen een project is ze een meedenkende en sturende factor in het ontwerpteam, legt ze contact met het projectteam en opdrachtgever, stelt ze offertes op en bewaakt ze de budgetten en planning. Vanaf het definitief ontwerp kan ze de vertaalslag naar realisatie maken zonder afbreuk te doen aan het ontwerp en is ze altijd op zoek naar een creatieve oplossing. Daar komt haar scholing op de kunstacademie en grote kennis van producten en materialen naar voren. Vanwege haar grote ervaring en kennis is zij ook voor haar collega’s de interne vraagbaak.

Als ze niet werkt dan kun je Hetty tegenkomen tijdens lange wandelingen in de natuur of dwalend door Amsterdam of andere Europese steden genietend van natuur, gebouwen, mensen.

 

Hetty’s favoriete ontwerpers
Charles & Ray Eames, Hella Jongerius, Martin Margiela, Tadao Ando, Dom. Van der Laan, MVRDV

Hetty’s favoriete kunstenaars
Donald Judd, Antony Gormley

Hetty’s favoriete gebouw
Pantheon Rome

Inspirerende quote
“Space is my favourite peace of furniture” – J. Lumley

Patrick Vonk | Technisch ontwerper

Patrick Vonk

Patrick werkt sinds februari 2016 als Technisch Ontwerper bij Ex Interiors. Hij heeft van nature gevoel voor juiste verhoudingen, composities en harmonie. Intuïtief voelt hij aan wanneer een beeld, compositie of ontwerp in evenwicht is. Het liefst houdt hij zich dan ook bezig met het aanscherpen en detailleren van een ontwerp. Hij zorgt voor de spreekwoordelijke puntjes op i en als geen ander weet hij dit haarfijn te communiceren via zijn tekenwerk.

Zijn inspiratie haalt hij uit de schoonheid en de kracht van eenvoud en de kunst van het weglaten. De (ogenschijnlijk) meest simpele details zijn naar zijn mening ook vaak de beste. Daar lijnrecht tegenover staat zijn fascinatie voor mechanismen, welke hij kwijt kan in zijn verzameling Critter Wind Ups (kinetische robotjes) die keer op keer zorgen voor een lach op zijn gezicht. En zo heeft iedere gek zijn gebrek…

Ook privé schudt Patrick graag zijn handen uit de mouwen. Gestart met enkel een voorgevel en een dak is hij nu een tweetal jaren bezig met het eigenhandig (ver)bouwen van zijn woning in Utrecht-Oost. Nog even en zijn droom van een eigen huis bouwen, waar hij ook hier zijn passie voor detaillering in kwijt kan, is voltooid.

 

Inspirerende ontwerpers van Patrick
Vincent van Duysen, John Pawson, Peter Zumthor, Nendo, Frederik Roije

Inspirerende gebouwen en interieurs van Patrick
Kolumba Museum – Peter Zumthor, De Zwarte Parel – Zecc Architecten

Inspirerende quote
“The details are not the details. They make the design” – Charles Eames
“Good design is as little design as possible” – Dieter Rams

Suzan Jorritsma | Interieurontwerper

Suzan Jorritsma