Spring naar content

TNT Centre

Vervolg tekst

 

Connectiviteit

Naast duurzaamheid staat de communicatieve waarde van het gebouw voorop. Oftewel: de mens staat centraal. Het TNT Centre is een transparant en inspirerend gebouw. Het atrium is de centrale plek in het gebouw en is één groot ontmoetingsgebied. Het multifunctionele gebruik van het atrium maakt dit gebied tot het kloppend hart van het TNT Centre. Hier ontmoeten medewerkers elkaar en ontvangen ze klanten. Er is een koffiecorner en een restaurant gerealiseerd, net als verschillende gelegenheden voor overleg. Van open tot gesloten, formeel en informeel, van grote tot kleine gebieden.

Een eyecatcher van formaat is de imposante trap, die de begane grond met de terrassen op de verdiepingen verbindt. De trap nodigt uit om je te voet te verplaatsen in het gebouw, in plaats van de lift te nemen. Op de vijf bovenliggende verdiepingen is plaats voor activiteit gerelateerde werkplekken en de Raad van Bestuur. Binnen het flexibele werkconcept staat de indeling per bureau niet langer vast. Afdelingen krijgen gebieden toegewezen. Dit maakt groei en krimp van afdelingen mogelijk zonder dat er verbouwingen noodzakelijk zijn.

Ondanks het volume en de openheid van het ontwerp heeft het interieur een rustige, verstilde atmosfeer. De kracht van het interieur schuilt in de bedrieglijke eenvoud ervan. Met een sober palet van grijs-, wit- en beigetinten, consequent doorgezet, en de herhaalde, innovatieve toepassing van basale materialen, hebben we het interieur een heel eigen stijl gegeven die TNT’s duurzame ambities helder vertaalt.