Spring naar content

ABNAMRO CIRCL Paviljoen

Vervolg tekst

 

Wereld van circulair eten en drinken

Op de begane grond van het paviljoen vind je Circl Restaurant, waar je dagelijks terecht kunt voor diner, lunch of een informele borrel. In het restaurant wordt er gekookt vanuit het principe ‘reduce, re-use en no waste’. Men werkt hoofdzakelijk met lokale seizoensproducten en koopt zodanig in dat wat er overblijft een nieuwe bestemming krijgt.

Transparantie over de herkomst van producten en de manier van bereiden is tevens vertaald in het interieur. De keuken is open en biedt bezoekers de kans om te zien en ervaren hoe er gekookt wordt. In het restaurant staan hoge wanden met gevulde wekpotten en flessen siroop als symbool voor het bewust omgaan met onze grondstoffen.

Ook bij de aankleding van het restaurant hebben bestaande materialen een tweede leven gekregen. Zo is er gebruik gemaakt van stoelen van ontwerper Dirk van der Kooij, geproduceerd van oude koelkasten. Ook de leren banken kennen een bijzonder verhaal. Oude matrassen van Auping zijn gerevitaliseerd en bekleed met zo duurzaam mogelijk geproduceerd leer van biologische Nederlandse koeien. De looiing van het TLC-leer is chroom- en aldehydevrij.

Circl Rooftopbar vind je op bovenste verdieping, grenzend aan de daktuin van het paviljoen. Overdag worden er bijzondere theeën geserveerd, terwijl je ‘s avonds terecht kunt voor een ontspannen borrel. Het interieur laat zich het beste omschrijven als een groene oase van rust, die in nauwe verbinding met buiten staat. Je wordt omringd door verse bloemen en planten, die centraal in het uitgiftepunt staan en in hoge kasten achter matglas geplaatst zijn.

In de bar tref je geen tafels en stoelen aan, maar lage lounge elementen in diverse groentinten. De hoezen zijn verwisselbaar en hierdoor eenvoudig te reinigen of te vervangen. Door de elementen op te bouwen uit verschillende lagen kunnen alle gebruikte materialen worden vervangen of recycled aan het einde van de levensduur.

Met Circl is een nieuwe plek om te leren, te inspireren, maar vooral om te verbinden gecreëerd. Het heeft geleid tot een intensieve samenwerking tussen alle partijen en een niet vanzelfsprekende zoektocht naar circulariteit, waarin alle gebaande paden herzien moesten worden.