Spring naar content

ABN AMRO Circl paviljoen
Amsterdam

‘Alles in het ABN AMRO paviljoen Circl ademt circulariteit uit.’

In 2016 gingen Vermaat Groep (horeca exploitant) en Ex Interiors samen de uitdaging aan om een vernieuwend concept te bedenken voor het restaurant op de begane grond en de rooftopbar op de eerste verdieping van het paviljoen. De grootste uitdaging was om verbinding te creëren tussen het gebouw en de rest van het interieur, de begane grond en kelder, ontwikkeld door respectievelijk de Architekten Cie en Doepelstrijkers.

OpdrachtgeverVermaat Groep
LocatieAmsterdam Zuidas
Opleverdatum2017
Oppervlakte12.500 m2
AardNieuwbouw
FunctieRestaurant en theebar
FasenVO, DO, TO, UI
I.s.m.Architekten Cie., Doepelstrijkers
FotografieAlexander van Berge

Circulariteit

In het restaurant wordt er gekookt vanuit het principe ‘reduce, re-use en no-waste’. Transparantie over de herkomst van producten en de manier van bereiden is tevens vertaald in het interieur. De keuken is open en biedt bezoekers de kans om te zien en ervaren hoe er gekookt wordt. De hoge wanden met gevulde wekpotten staat symbool voor het bewust omgaan met onze grondstoffen.