Spring naar content

Christelijk Lyceum
Veenendaal

Op de locatie waar ruim vijftig jaar geleden het huidige gebouw van het Christelijk Lyceum Veenendaal werd geopend, wordt in november 2020 een modern, toekomstgericht én (bijna) energieneutraal pand in gebruik genomen. Mét respect voor het verleden. Hergebruik, circulariteit en identiteit staan centraal in het ontwerp.

Samen met NOAHH Architecten zijn wij verantwoordelijk voor het (interieur) ontwerp van de renovatie en de nieuwbouw. Uitgangspunten voor het ontwerp zijn ‘harten naar elkaar toe, stimuleren van sociale interactie rondom een centraal, polyvalent middengebied’. Ieder leergebied krijgt een eigen identiteit binnen een compact volume. Door de toevoeging van het centrale atrium in de nieuwbouw worden de twee bestaande flanken ontdaan van verkeersruimte en efficiënt en flexibel ingedeeld, waardoor er meer ruimte ontstaat voor leerlandschappen. De trappen zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen gebruikt worden voor voorstellingen, bijeenkomsten of als leerplekken.

 

OpdrachtgeverChristelijk Lyceum Veenendaal
LocatieVeenendaal
Opleverdatum2020
Oppervlakte7.000 m2
AardRenovatie, nieuwbouw
FunctieEntreebalie, studielokalen, gangzones (leerpleinen en trappen), personeelsruimte, kantoren
Doorlopen fasenVO, DO, TO
I.s.m.NOAHH architects, Hevo