Spring naar content

HvA UvA Hogehilweg
Amsterdam

“een uitnodigende en verassende werkomgeving”

 

De verhuizing van Amsterdam Centrum naar Amsterdam Zuidoost betekent voor veel medewerkers  verder reizen van en naar de campussen. In deze tijd waarin hybride werken steeds meer de norm is, is het meer dan voorheen van belang om medewerkers een (extra) reden te geven om naar kantoor te komen.

De expliciete wens van de opdrachtgever was dan ook om een uitnodigende, huiselijke en behagelijke werkomgeving te creëren waar medewerkers, docenten, studenten en externe partijen graag samenkomen om te werken en te overleggen.

Het gebouw was enigszins verouderd, grijs en eentonig en vroeg daarom om een rigoureuze revitalisatie. De vier verdiepingen zijn getransformeerd om de uiteenlopende werkprocessen te faciliteren. Voor alle medewerkers start de dag in het multifunctionele ontvangstgebied op de begane grond. Als in een hotellobby worden ze welkom geheten en kunnen ze genieten van goede koffie. Dit is ook de plek voor informele afspraken, ontmoetingen en de gezamenlijke lunch. Standaard werkplekken, aanlandplekken, concentratieruimtes en vergaderfaciliteiten zijn optimaal over de verdiepingen verdeeld en de scrumplekken voor het Agile werken zijn samen met de medewerkers uitgedacht.

OpdrachtgeverHvA UvA
LocatieAmsterdam
Opleverdatum2021
Oppervlakte7.000 m2
AardRenovatie
FunctieOntmoetingsgebied, kantoren
FasenVO, DO, TO, P&C en uitvoering
FotografieAlexander van Berge