Spring naar content

HvA UvA Hogehilweg
Amsterdam

“Een uitnodigende en verassende werkomgeving.”

De verhuizing van Amsterdam Centrum naar Amsterdam Zuidoost betekent voor veel medewerkers van de HvA verder reizen van en naar de campussen. In deze tijd waarin hybride werken steeds meer de norm is, is het meer dan voorheen van belang om medewerkers een (extra) reden te geven om naar kantoor te komen.

De expliciete wens van de opdrachtgever was dan ook om een uitnodigende, huiselijke en behagelijke werkomgeving te creëren waar medewerkers, docenten, studenten en externe partijen graag samenkomen om te werken en te overleggen.

Het gebouw was enigszins verouderd, grijs en eentonig en vroeg daarom om een rigoureuze revitalisatie. De vier verdiepingen zijn getransformeerd om de uiteenlopende werkprocessen te faciliteren.

OpdrachtgeverHvA UvA
LocatieAmsterdam
Opleverdatum2021
Oppervlakte7.000 m2
AardRenovatie
FunctieOntmoetingsgebied, kantoren
FasenVO, DO, TO, P&C en uitvoering
FotografieAlexander van Berge

Circulariteit

Er werden hoge eisen gesteld op gebied van hergebruik van het bestaande inbouwpakket en het bestaande meubilair. De binnenwanden zijn, zoveel als mogelijk, blijven staan en het plafond is intact gelaten. De bestaande systeemwanden zijn gehandhaafd, dan wel gedemonteerd en hergebruikt op andere posities. Deze wanden zijn daarbij voorzien van een nieuwe kleur. Door als ‘derde laag’ vurenhouten frames met gerecycled PETfelt ervoor te plaatsen, zijn de akoestische waarden en de aankleding van de ruimte versterkt. Tevens zijn er gordijnen als extra geluidsbuffer toegevoegd, welke ook helpen om de ruimtes flexibel af te kunnen scheiden.

Vanuit een circulaire gedachtegoed is een groot deel van het bestaande meubilair meeverhuisd naar de nieuwe locatie en is waar nodig nieuw gestoffeerd of gelakt. Door te kiezen voor een eenduidige afwerkingslaag als toevoeging op het bestaande, komen oud en nieuw samen.