Spring naar content

HvA UvA Hogehilweg
Amsterdam

“een uitnodigende en verassende werkomgeving”

 

Het nieuwe kantoor voor de gemeenschappelijke diensten van de UvA & HvA voorziet in een vergadercentrum, multifunctionele horeca, gevarieerde werkomgeving en voldoende ruimte voor ontspanning. De vraag was een uitnodigende en verrassende werkomgeving te creëren met hoge doelstellingen op gebied van hergebruik bestaande inbouwpakket en van het bestaande meubilair.

Uiteindelijk is het gelukt om bijna alle wanden op te bouwen met de bestaande systeemwanden. Daar hebben we vuren voorzetwanden aan toegevoegd om de akoestische waarden te versterken. Een groot deel van het meubilair is mee verhuist en waar nodig voorzien van nieuwe stoffering of een kleur.

Om de verbinding met de nieuwe omgeving te versterken hebben we kunstenaar Job Wouters uitgenodigd om samen met de medewerkers  de kernen te voorzien van een kunstwerk passend bij het werk en identiteit van de ondersteunende diensten.

OpdrachtgeverHvA UvA
LocatieAmsterdam
Opleverdatum2021
Oppervlakte7.000 m2
AardRenovatie
FunctieOntmoetingsgebied, kantoren
FasenVO, DO, TO, P&C en uitvoering
FotografieAlexander van Berge