Spring naar content

Woonhuis Nieuwegein

Dit bescheiden huisje – ‘kleiner dan een doorzonwoning’– kan beschreven worden als ‘zo’n uitgeleefde woning waarvan iedereen vindt dat hij plat moet’. Wij zagen echter mogelijkheden om het verpauperde huisje te veranderen in een ‘tiny house’, een experimenteerlab waar Odette Ex haar agenda radicaal en zonder beperkingen kon uitproberen. Soberheid, verstilling en rust werden de richtlijnen tijdens de renovatie.

Waar op de begane grond donkere, warme tonen de boventoon voeren, heeft de verdieping een lichte, serene uitstraling. Aan de achterzijde van de woning is tevens een uitbouw gerealiseerd die meegaat in de uitstraling van het “voorhuis”.

OpdrachtgeverEx Interiors (eigen beheer)
LocatieNieuwegein
Opleverdatum2020
Oppervlakte100 m2
AardRenovatie
FunctieWonen
FasenDirectie, VO, DO, TO, UI
FotografieAlexander van Berge