Spring naar content

Eosta
Waddinxveen

‘Where ecology meets economy.

In 2018 heeft Eosta, distributeur van biologische en eerlijke groenten en fruit, de overstap gemaakt naar hun nieuwe circulaire kantoor in Waddinxveen. De oprichter en tevens meest duurzame ondernemer van Nederland, Volkert Engelsman, verlangde na groei van het bedrijf meer ruimte en een nieuw kantoor voor zijn medewerkers.
Thomas Rau Architecten ontwierp het gebouw, waarna wij het interieur hebben ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met Logge Circulair. Het gebouw straalt warmte en menselijkheid uit, wat ook aan de basis ligt van de kernwaarden van het bedrijf: Verantwoordelijk, Samen en Authentiek.

OpdrachtgeverEosta
LocatieWaddinxveen
Opleverdatum2018
Oppervlakte3.000 m2
AardNieuwbouw
FunctieKantoren, restaurant
FasenVO, DO, TO, UI
I.s.m.RAU Architecten, Logge Circulair
FotografieAlexander van Berge, Marco de Rover

Circulariteit

Circulair business model

De visie van de opdrachtgever speelde de hoofdrol in dit ontwerp; circulair en duurzaam waren belangrijke karakteristieken in de uitvoering en voor het interieur gold het principe ‘Product as a Service’, wat betekent dat het eigenaarschap bij de producent blijft en niet bij de consument. Het interieur is slechts in bruikleen door Eosta.