Spring naar content

TNT Centre
Hoofddorp

‘Het eerste gecertificeerde duurzame interieur.

Voor de bouw van 70.000 m² aan groene kantoren ging TNT op zoek naar een ‘duurzame huisbaas’. De speurtocht leidde in 2008 tot de ultieme samenwerking van OVG & Triodos Bank. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het duurzaam ontwerpen, bouwen, beheren, beleggen en onderhouden van de TNT Green Offices.

Het internationale hoofdkantoor TNT Centre, in Hoofddorp is het eerste gebouw dat op deze basis is ontwikkeld. Samen met architectenbureau Paul de Ruiter waren wij verantwoordelijk voor respectievelijk het ontwerp van het gebouw en het interieur.

OpdrachtgeverTNT
LocatieHoofddorp
Opleverdatum2011
Oppervlakte17.000 m2
AardNieuwbouw
FunctieKantoren, restaurant
FasenVO, DO, TO, UI
I.s.m.Paul de Ruiter, OVG, Vijverborgh
FotografieAlexander van Berge, Bowie Verschuuren, Oliver Schuh

Circulariteit

Uiterst gedurfd en bovenal grensverleggend innovatief. Zo mag je de ontwerpprocessen rond de realisatie van TNT Centre in Hoofddorp gerust omschrijven. Dankzij de ongelooflijk strenge duurzaamheidseisen was het interieurontwerp van het nieuwe TNT-hoofdkantoor één groot avontuur. Het project zet volgens insiders de toon voor ‘Het Nieuwe Ontwerpen’.

De eisen die door TNT waren neergelegd waren: een CO2-emissievrij kantoor, energielabel A++, Greencalc score van meer dan duizend punten en een ‘Platinum’ score in de LEED-certificering.