Spring naar content

Hogeschool Utrecht

Blikvangers zijn verplaatsbare kisten van ‘underlayment’, die als mini-ateliers fungeren voor groepen studenten.’

De bouw van de HU was in volle gang toen wij opdracht kregen om het interieur van de Hogeschool te realiseren. Inbo architecten had Ex Interiors voorgesteld aan de opdrachtgever om mede invulling te geven aan het pve van de Hogeschool. Samen met de projectleider van de HU hebben we interviews gehouden met alle afdelingshoofden. Tijdens deze gesprekken kreeg men alle ruimte om eigen ideeën en wensen onder woorden te brengen. De uitkomst van deze interviews zijn samengevat in woorden, vlekkenplannen en beelden en vertaald naar een eenduidig interieurconcept passend binnen de kaders van de technische faculteit.

Uit de interviews bleek dat men opzoek was naar een “nieuw onderwijs” concept. Men wilde zowel klassikaal als projectonderwijs gaan geven. Idee was dat studenten in open ruimtes zouden gaan werken in combinatie met individuele studieplekken. Er moesten practicumruimtes komen en de gedachte ontstond om het Atrium te transformeren tot één grote werkplaats waar ook de lunch kon plaatsvinden.

OpdrachtgeverHogeschool Utrecht
LocatieUtrecht
Opleverdatum2008
Oppervlakte11.691 m2
AardNieuwbouw, renovatie, herinrichting
FunctieEntree, restaurant, klaslokalen, lerarenkamer, collegezaal
Doorlopen fasenVO, DO, TO, UI
I.s.m.Inbo Rijswijk, Opera Graphic Design
FotografieThea van den Heuvel, Kees Rutten